Moodboard
Dukning till Halloween
Buuuuuus eller godis? Halloween närmar sig med stormsteg och har blivit en allt större högtid även här för oss i Sverige. Halloween är en Keltisk gammal högtid som inträffade…
Tips
Nyår närmar sig med stormsteg och även om just mat må vara det sista man vill tänka på efter julens alla dagar så vankas det snart nyårsmiddag för att ringa in det nya året.
Vi vet hur det kan vara: Ambitionerna är höga och du vill hitta på något nytt att bjuda på till förrätt, servera ett kött till varmrätt som kniven riktigt smälter sin väg genom och en smarrig efterrätt som knyter ann matens alla aromer och smaker. Men var hittar du detta? Lugn – vi på EventTjänster har ju såklart samlat många goda tips på nyårsmat här nedan! Alla recept och beskrivningar hittar du hos arla.se.
Skagentoast. Skagentoast är oslagbart gott som förrätt eller som lättare rätt. Vår skagentoast har både majonnäs och gräddfil i röran tillsammans med de goda räkorna. Mums!
Gratinerad hummer med citron och vitlök. Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt smör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle. Receptet är skapat av Gustav Trägårdh, Årets kock 2010.
Krämig jordärtskockssoppa. Jordärtskocka med sin milda, nötiga smak blir en len soppa tillsammans med syrad grädde. Spara en jordärtskocka och gör krispiga chips att toppa med, snyggt och gott!
Carpaccio. Carpaccio på oxfilé är en rätt som oftast serveras som förrätt och är typisk för det italienska köket. Det klassiska receptet är att skiva rå oxfilé tunt och lägga upp på en tallrik för att toppas med riven parmesanost, olivolja, basilika, salt, citronsaft och rostade pinjenötter. Vi har uppdaterat receptet med knaperstekt kapris och ostkräm på Svecia och smetana. Lyxig och underbart gott!
Stekt biff med ugnsbakade betor, kryddig krassekräm och rostad vitlökssky. Nyårets kanske godaste huvudrätt signerad Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo. Tänk family style dinner och laga även upp den vegetariska huvudrätten. Servera sedan komponenterna var för sig så får alla runt bordet ta för sig och smaka av allt.
Oxfilépasta. En lyxig oxfilépasta är perfekt till fredagens extra goda middag eller när du vill bjuda gästerna på något riktigt gott. Pastan vänds ner i en krämig sås med kantareller, dijonsenap och färska örter. På med nystekt oxfilé och rikligt med färskriven parmesan. Servera direkt!
Råbiff med kapriskräm. Råbiff är en klassisk och väldigt god rätt som serveras antingen som förrätt eller som varmrätt med nyfriterad potatis.
Oxfilé i ugn. När du tillagar din oxfilé i ugn blir köttet oemotståndligt saftigt. Vi öser köttet med ört- och vitlökssmör för extra mycket smak. Låt köttet vila en stund innan den skärs upp för allra bästa resultat.
Pannacotta. Pannacotta eller panna cotta (”kokt grädde”) är en traditionell italiensk efterrätt med ljuvligt gräddig smak av vanilj. Perfekt att förbereda dagen innan du ska servera. Ta fram pannacottan ur kylen en stund innan den ska avnjutas och garnera gärna med bär och frukt i säsong.
Chokladmousse. Festligt chokladig favoritdessert som är enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan kalaset. Brända mandlar på toppen ger extra crunch och smak.
Chokladfondant med hallon och yoghurtglass. En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt. På en mörk, mjukseg botten vilar ett snövitt täcke av vit chokladmousse som toppas med passionsfrukt. Kan det bli godare?
Hasselbackspotatis. Hasselbackspotatis är en festlig klassiker som gärna serveras med stekt oxfilé och en god rödvinssås. Passar perfekt till både lördagsmiddagen och nyårsfesten.
Busenkel bearnaisesås. Att göra sin egen béarnaise imponerar på många. Med en mixer är det här receptet på béarnaisesås lätt att lyckas med.
Rödvinssås. Klassisk rödvinssås är oslagbart gott till stekt eller ugnsstekt kött. Med ljuvlig smak av schalottenlök, tomatpuré och kalvfond lyfter vår rödvinssås varje maträtt.
Potatisgratäng. Det här receptet på potatisgratäng går alltid hem! Vi har testat i vårt provkök och kommit fram till att potatisgratängen blir extra god och krämig när man använder sig av mellangrädde. Det här är ett recept på klassisk potatisgratäng, men du kan även experimentera dig fram genom att smaksätta gratängen med något extra, som vitlök och örter, eller varför inte soltorkad tomat?
Konferens, bröllop eller fest – din samlingsplats för tjänster kopplade till event!
EventTjänster är samlingsplatsen för dig som planerar konferens, bröllop, fest, barnkalas eller andra event. Hos oss hittar du leverantörer inom catering, lokaler, restauranger, foto/film, underhållning, föreläsare, dekoration, boende, ljus/ljud och andra som du kan behöva hjälp av i din eventplanering. Dessutom erbjuder EventTjänster gratis eventplanering så att du kan fokusera på annat! Vi på EventTjänster har lång erfarenhet av eventplanering och hjälper dig gärna att boka din konferens, kick off, företagsaktivitet, bröllop, fest eller barnkalas. Hos oss hittar du leverantörer i hela Sverige.