thanksgivingmiddag

Artiklar, Tips

Vi tar Thanksgiving till Sverige!

I takt med att höstens färgprakt fördjupas under våra fötter och vinterkylan sakta gör sig påmind, kanske vi i Sverige känner en växande önskan om att omfamna något extra speciellt. Det är just nu, när höstens romantiska atmosfär omsluter oss, som vi söker sätt att förgylla vardagen och skapa minnen som kommer att värma oss genom vintern. Varför inte då omfamna den trevliga amerikanska traditionen, Thanksgiving, och låta dess värme sprida sig in i våra svenska hem?

Thanksgiving, firad sista torsdagen i november, präglas av familj och vänners samvaro, där en läcker måltid delas och tacksamhet uttrycks. Genom att introducera Thanksgiving i Sverige skapar vi möjligheten att starta en ny tradition och dela värme under de första vinterdagarna. Det blir en chans att reflektera över det som ger oss tacksamhet och att uppleva något unikt.

Låt oss omfamna Thanksgiving och skapa en ny, varm tradition i Sverige. Maten och skratten ska värma våra hjärtan. Det är aldrig för tidigt att introducera något nytt och föra in extra glädje i våra hem. Så låt Thanksgiving bli en del av våra höstminnen och skapa en stämning av gemenskap och tacksamhet som följer oss genom hela säsongen.

Thanksgivingmiddagen centreras runt kalkonen och därför vill vi dela med oss utav ett av våra bästa recept, allt för att få den bästa kalkonen att servera vänner och familj i sällskap av en rad andra tillbehör.

fira thankgivingmiddag i sverige

Ett beprövat recept för en saftig och välsmakande Thanksgiving-kalkon:

Ingredienser:

  • 1 hel kalkon (ca 5-7 kg)
  • 100 gram smält smör
  • 1 matsked salt
  • 1 matsked svartpeppar
  • 1 matsked torkad timjan
  • 1 matsked rosmarin
  • 1 matsked salvia
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, skuren i klyftor
  • 1 gul lök, skuren i klyftor
  • 3 dl kycklingbuljong

Tillagning:

  • Värm ugnen till 175 grader Celsius.
  • Skölj och torka av kalkonen. Placera den i en stor ugnsform.
  • I en skål, blanda smält smör, salt, svartpeppar, timjan, rosmarin, salvia och finhackad vitlök för att skapa kryddblandningen.
  • Massera kalkonen med hälften av kryddblandningen, se till att täcka både utsidan och insidan.
  • Fyll kalkonens hålighet med citronklyftor och lökklyftor.
  • Pensla resten av kryddblandningen över kalkonens yta för extra smak.
  • Häll kycklingbuljongen i ugnsformen för att hålla kalkonen saftig under tillagningen.
  • Täck kalkonen löst med aluminiumfolie och placera i ugnen.
  • Beräkna ungefär 15 minuter per kilo kalkon. Ta bort folien under de sista 30-45 minuterna för att ge skinnet en fin gyllene färg.
  • Använd en köttermometer för att säkerställa att kalkonen har en inre temperatur på minst 74 grader Celsius.
  • Låt kalkonen vila i 20-30 minuter innan du skär upp den.

Denna kalkon kommer att bli en smakrik och saftig höjdpunkt på Thanksgiving-bordet, och dess doft kommer garanterat att locka alla till middagsbordet.

Om EventTjänster

Konferens, bröllop eller fest – din samlingsplats för tjänster kopplade till event!
EventTjänster är samlingsplatsen för dig som planerar konferens, bröllop, fest, barnkalas eller andra event. Hos oss hittar du leverantörer inom catering, lokaler, restauranger, foto/film, underhållning, föreläsare, dekoration, boende, ljus/ljud och andra som du kan behöva hjälp av i din eventplanering. Dessutom erbjuder EventTjänster gratis eventplanering så att du kan fokusera på annat!  Vi på EventTjänster har lång erfarenhet av eventplanering och hjälper dig gärna att boka din konferens, kick off, företagsaktivitet, bröllop, fest eller barnkalas. Hos oss hittar du leverantörer i hela Sverige.